X
 25.02.2017 Живот

Стратегија за трка од пет километри

Трка од пет километри или „5К“ е добра цел ако сериозно започнувате да се бавите со трчање. Но, што ако не сте сигурни дека можете да истрчате пет километри? Не грижете се, во ред е и ако правите мали паузи со одење.


Позитивното размислување е секако клучно. Нема ништо лошо доколку престанете со трчање и направите пауза со одење. Само одржете одредено темпо и продолжете.

Според „Runner’s World“ ако сакате да се тркате, тоа ќе го реализирате на истиот начин на кој тренирате. Што значи ако нормално пешачите една минута на секои пет, тогаш тоа направете го и на денот на трката.

Повеќе за оваа стратегија на овој линк.
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот