X
 02.03.2017 Живот

Чудните навики во приватниот живот на Мао Це Тунг

Првиот претседател на Комунистичка Кина оставил трага во историјата. За него бил изграден култ кон личноста. Мао Це Тунг бил помалку совршен од она шо го знаеле луѓето за него. Како што се нарушувала неговата здравствена состојба, неговите навики станувале се почудни.

мао

Линк до галеријата.
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот