X
 03.07.2017 Економија

АНКЕТА: Дали Македонците поседуваат биткоини?

Dot-com bubble, E-gold во деведесетите години, Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Nxt, Monero денес. Не можете да плукнете на прстите и рачно да ги изброите, но и тоа како може да влијаат на вашата финансиска состојба. Електронските валути стануваат сѐ попривлечни за тргување, носат заработувачка. Помогнете ни да се обидеме да откриеме дали Македонците користат електронски валути, кои и како ги употребуваат?

Подготвил: В.Ф

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија