X
 06.12.2017 Наука

Влијанието на човекот врз планетата

Замислете како би било кога вонземјаните би пристигнале на Земјата по милион години. Дали овие љубопитни трагачи би нѐ пронашле? Би откриле дека геолозите, научниците и другите експерти ја повикуваат новата ера на човечкиот вид – антропоцен.


Дејвид Биело објаснува како влијанието кое луѓето го имаат станало толку продорно, длабоко и трајно, што некои геолози сметаат дека ние заслужуваме сопствена епоха.

Подготвил: М.П.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука