X
 13.12.2017 Живот

Како да се справите со нарцисоиден шеф?

Д-р Крег Малкин, клинички психолог, открива два ефективни начини за справување со нарцисоиден шеф.


Тој советува да се игнорира советот за „удар“ врз егото на шефот поради тоа што го направил бидејќи тоа го прави уште подеструктивен. Наместо тоа, советува да се насочат намерите кон моментите кога изразувате задоволство за работите што ги искажал, но тука се подразбираат оние реченици со кои ве охрабрил. Поентата е на таква реченица, која е ретка, вие да упатите „фидбек“.

Малкин зборува и за моментите кога сакате да барате унапредување. Првото нешто што треба да го направите е да одговорите на прашањето – што ќе добие компанијата ако вие го добиете унапредувањето. Подетално погледнете во следното видео на д-р Крег Малкин.

Подготвил: М.П.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот