X
 22.09.2018 Образование

Вида Гаврилоска, психолог: Прекорот „Срам да ти е!“ ја намалува самодовербата на децата

Колку пати се фаќате себеси како му кажувате на детето „срам да ти е“ без многу да мислите зошто го правите тоа? Треба ли децата да се срамат од многу нешта и како им создаваме повеќе срамови отколку што треба? Деца.мк разговараа со психологот Вида Гаврилоска од Институтот за брак, семејство и системска пракса „Алтернатива“ од Скопје.

Разговорот прочитајте го овде

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование