X
 17.01.2020 Живот

Што најчесто ги мачи родителите?

Агресија, проблематично однесување, говор, пубертет, односи меѓу различни генерации во семејството, адаптација во школо или градинка, говор, исхрана се само дел од темите за кои родителите најчесто бараат помош од психолозите и психотерапевтите. Со овие теми се поврзани и најчесто поставуваните прашања во рубриката „Прашај психолог“.
Психолозите Радмила Живановиќ, Ивана Маринчек, Ана Блажева, Јана Зенговска, Христина Стефановска и психотерапевтот Наташа Маџевска, кои се членови или соработници на здружението „Психотерапика“, за половина година одговорија на повеќе од 100 пристигнати прашања на читателите на Деца.мк.

Листата со најчитани прашања и одговори погледнете ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот