X
 17.03.2020 Здравје

Бесплатна помош од лиценцирани психолози за лица во карантин и во изолација. Ова се контактите

Основните принципи на нашата работа како психолози е да се грижиме за вашето ментално и емоционално здравје, како и на вашата фамилија. Денеска, повеќе од кога било, ова основно правило нè води кон преземање соодветни мерки за да ве заштитиме и да ви помогнеме, велат од Комората на психолози.

Ова е список со достапни лиценцирани психолози кои ќе им дадат психолошка онлајн-подршка на лицата во карантин и лицата што се доброволно во изолација поради коронавирусот.

1. Снежана Андреева – тел. 071 878 706

2. Вида Гаврилоска – тел. 077 791 100
е-пошта:gavriloska@hotmail.com

3. Андромахи Наумовска – достапна претпладне од 8 до 12 часот од понеделник до петок
тел. 071 287 923

4. Сашо Кочанковски – достапен понеделник, среда и петок од 17 до 20 часот
тел. 070 549 205 / Viber
Skype: Sasho.Kochankovski

5. Маргарита Николовска достапна после 15 часот
тел. 078 210 458 / Viber

6. Радмила Живановиќ – групно онлајн-советување во попладневни часови во траење од час, час и половина на група до од 10 до 12.
radmila.zivanovic@gmail.com,
skype: radmilalj

7. Розита Андонова – Гевгелија – достапна 8-15ч и 18-21 ч; сабота и недела: 9-14 ч и 18-20 ч.
тел. 078 331 351

8. Елена Ѓорѓевска – Скопје – достапна од 18 до 20 часот
тел. 078 494 973
Skype: Elena Gjorgjevska

9. Мирјана Јовановска-Стојановска – достапна од 8 до 10 часот, понеделник до петок
Skype- mimi_gestalt

10. Ирина Николовска Скопје
тел. 078 984 262

11. Цветанка Бурзевска – Скопје
тел. 078 381 309

12. Јасмина Јовчевска – Охрид
тел. 078 325 161

13. Цветанка Петровска – Делчево
тел. 070 245 998

14. Мито Тасевски – Скопје, Кичево
тел. 078 301 215

15. Ивана Маринчек – Скопје- достапна од 10 до 12 часот претпладне
тел. 078 445 224/Viber
Skajp: ivana.marinchek

16. Гордана Несторовска достапна од 10 до 14 часот од понеделник до петок
тел. 070 228 970

17. Александра Стефановска: достапна секој ден од 18:00 до 21:00
тел. 071 218 050./ Viber

18. Јана Зенгова – достапна од 19 до 21 часот
тел. 071 221 808
Skype: jana.zengovska

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје