X
 17.03.2022 Живот

Дали ќе им се дозволи на градинките да згрижуваат повеќе деца?

Веќе е познато дека пандемијата го продлабочи проблемот за упис на деца во градинките што постои со децении. Битки за место плус, па уште и бркање врски за упис на дете е проблем кој постојано ги мачи родителите

Дневните статистики на Министерството за здравство покажуваат дека бројките на новозаразени се намалуваат. Состојбата со ковид-19 полека се нормализира и во градинките.
Надлежните од овие установи низ земјава велат дека состојбата со пандемијата веќе е стабилизирана зашто веќе немаат ниту позитивно дете ниту позитивен вработен.
Веќе е познато дека пандемијата го продлабочи проблемот за упис на деца во градинките што постои со децении. Битки за место плус, па уште и бркање врски за упис на дете е проблем кој постојано ги мачи родителите.

Дали надлежните ќе направат промена во протоколите за установите каде што се згрижуваат и воспитуваат децата од предучилишна возраст? Дали навистина е потребно да се зголеми бројот на децата по групите?

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот