X
 25.03.2018 Живот

Овие илустрации на еден јапонски уметник, никого не оставаат рамнодушен


Илустрација на авогадо6
(Фото: avogado6)


Мистериозен јапонски уметник кој настапува под псевдонимот „Авогадо6“, себеси се претставува како „обична личност која сака хемија“, но неговите илустрации откриваат многу повеќе.

„Авогадо6“ е повреден човек, растрган, уморен, преплашен, несреќно вљубен, бескрајно осамен... Впрочем, како што се чувствуваме и сите ние понекогаш. Но тој успеал своите тешки емоции да ги преведе во преубави илустрации кои допираат до секого.

Погледнете некои од нив, зарем овие не се илустрации на најинтимните човечки чувства?

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот