X
 27.02.2016 Култура

Каде оди овој свет?


Социјалните мрежи и модерните технологии претставуваат болест за модерното општество во илустрациите на овој автор. Алон Габеј ја искористи социјалната мрежа „Фејсбук“ за да промовира уметност од непознат автор во кој ги критикува токму социјалните мрежи. Освен тоа, тој остро ги напаѓа и другите пороци на денешното општество.

Но, нема потреба од повеќе зборови. Илустрациите кажуваат илјадници зборови.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура