X
 18.06.2020 Интернационални огласи

Самит „Eastern Partnership Youth Engagement“: Истражување на сегашноста и навигација во иднината

2020 година е важна година за иницијативата за „Источно партнерство“. Од една страна, тоа е завршна година за спроведување на приоритетите на политиката „20 Deliverables by 2020“. Од друга страна, тоа е година кога новата рамка за политика на ЕУ ќе го отвори патот за нов пакет на заеднички цели за иднината на „Источното партнерство“.

Во овие околности, самитот што ќе се одржува на 2-3 јули, е главен настан кој има за цел да ги прослави и промовира минатото и тековната соработка меѓу ЕУ и нејзините источни земји-партнери, инвестирајќи во иднината на младите и олеснување на дијалогот помеѓу креаторите на политиките и младите за севкупниот пристап и конкретните чекори за иднината во рамките на „Источното партнерство“.

Самитот ќе се одржи во целосно виртуелен формат. Таквиот формат е избран заради глобалната пандемија со цел да се зачува здравјето на учесниците и организаторите.

ТУКА можете да дознаете повеќе информации.

Активен до:    31.12.2099
Тагови:

Издвојуваме

Интернационални огласи