X
 18.12.2019 Живот

Кога ќе згреши во домашната задача, фрла сѐ наоколу, се удира, вика... Како да постапам?

Имаше проблем додека да прозбори. Сега, на 7 години кога работиме и пишуваме, и за најмала грешка (јас не ја именувам грешката, сам ја познава) тој почнува да фрла сè, па дури и да се удира. Од нервоза вика, па на моменти и се тресе. Не прифаќа никаков начин да го смирам. Вака е веќе две и пол недели, но денеска тоа му се случило и во училиште. Ве молам за помош, како да постапам за да го смирам во тие моменти. Сè што знам сум пробала.
Морам да нагласам дека има многу стравови.

Ова е дел од прашањето на читателка упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.

Одговорот на Јана Зенговска, лиценциран психолог и гешталт-психотерапевт, прочитајте го на овој ЛИНК.

Јана Зенговска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот