X
 19.05.2023 Живот

Погледнете ги матурантите што учествуваа на „Матурската парада“

Околу 400 матуранти од Скопје и 1.500 од другите градови денеска учествуваа на манифестацијата „Матурска парада“ што се одржа на скопскиот плоштад „Македонија“. На манифестацијата имаше учесници и од Словенија, Србија, Словачка, Црна Гора и Унгарија.

Во Скопје годинава учествуваат средните училишта „Васил Антевски - Дрен“, „Владо Тасевски“, „Михајло Пупин“, „Раде Јовчевски - Корчагин“, „Здравко Цветковски“, „Димитар Влахов“, „Арсени Јовков“, „Браќа Миладиновци“, „Кочо Рацин“, „Шаип Јусуф“, „Георги Димитров“, „Панче Караѓозов“, „Јосип Броз Тито“ и МБУЦ „Илија Николовски-Луј“.Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот