X
 19.09.2018 Живот

Мерачи на брзина на возење кај пет училишта во Скопје

Дигитални мерачи на брзина ќе бидат поставени во близина на пет средни училишта во Скопје. Целта е зголемување на свесноста на возачите и поголема безбедност во сообраќајот.

Мерачите ќе бидат поставени кај гимназијата „Јосип Броз-Тито“, медицинското училиште „Панче Караѓозов“, ГУЦ „Здравко Цветковски“, хемиското „Марија Кири Склодовска“ и „8 Септември“.

Извор: МИА


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот