X
 19.12.2022 Образование

Универзитет создава работни места за да им помогне на студентите со високите трошоци

Еден англиски универзитет создава работни места за студентите за да им помогне во текот на економската криза.

Универзитетот во Есекс инвестирал околу 100.000 фунти за да финансира најмалку 7.500 работни часа за работни места со половина работно време на своите кампуси. Можностите за работа треба да им помогнат на студентите да развиваат вештини и да продолжат со студиите и покрај кризата.

Работните места се за административни и креативни улоги на универзитетот.

- Сакаме да им нудиме „вистински работни места“ на нашите студенти, дополнителна поддршка и студентите да добијат најмногу што можат за време на нивните студии - изјавила професорката Медлин Икот.

Покрај тоа, универзитетот планира да потроши дополнителни 3 милиони фунти оваа академска година за да ги задржи ниските цени за сместување на кампусот.

Извор: BBC
Насловна фотографија: Facebook
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование