X
 24.04.2020 Наша тема

Анкета за студенти: Имате ли онлајн-настава?

Пандемијата на коронавирусот што го зафати целиот свет целосно го промени образованието. Наместо во училница, часовите се одржуваат онлајн.
Високото образование во Македонија е исправено пред голем предизвик. Стотици студиски програми, секоја бара различни методи на работа. На некој студент му треба само „Ворд“ или ПДФ-документ, презентација и „Зум“... но некој наставата треба да ја следи во лабораторија. Може ли да се организира онлајн-настава за секој студент и колку е таа квалитетна и во чекор со она што го прават универзитетите во светот.
Студенти, ве молиме одговорете на кратката анкета „Како оваа криза се одрази врз вашето образование?“
Н: Анкета за студенти: Имате ли онлајн-настава?

Пандемијата на коронавирусот што го зафати целиот свет целосно го промени образованието. Наместо во училница, часовите се одржуваат
онлајн. Високото образование во Македонија е исправено пред голем предизвик. Стотици студиски програми, секоја бара различни методи на работа. На некој студент му треба само „Ворд“ или ПДФ-документ, презентација и „Зум“... но некој наставата треба да ја следи во лабораторија. Може ли да се организира онлајн-настава за секој студент и колку е таа квалитетна и во чекор со она што го прават универзитетите во светот. Студенти, ве молиме одговорете на кратката анкета „Како оваа криза се одрази врз вашето образование?“

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наша тема