X
 23.07.2018 Образование

Како Даре може да има само петки, а ти не? Родители, престанете да ги споредувате децата

Задача на родителите е да ги мотивираат децата, да ги научат како да учат од грешките и да им помогнат да се надградуваат, а не да ги обесхрабруваат

Гледаш ли дека Ана не плаче? Како Сандра може да добие петка а ти не? Погледни Игор колку убаво се однесува! Маја секогаш си ги собира играчките, а ти?...

Колку вакви фрази сме слушнале од родители. На овие простори и тоа како да се одомаќинети. Родителите грешат мислејќи дека на овој начин, ако ги споредуваат со други, ги мотивираат децата.

Продолжете со читање на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование