X
 23.09.2018 Култура

Најдобрите филмски воведни реченици на сите времиња

Обично велат дека најдобриот вовед во филм е добра и напната сцена. Но, тоа може да биде и некоја поучна и силна реченица која нема да ја заборавите до крајот на филмот. Реченица која би била толку можна што би се наежиле во првите секунди.

Ова се најдобрите филмски воведни реченици на сите времиња.

Rounders (1998)

„Слушајте, вака стојат нештата... Ако не можете да го препознаете лузерот на масата во првиот половина час, тогаш вие сте тој лузер.“


Trainspotting (1996)

„Избери живот. Избери работа. Избери кариера. Избери фамилија. Избери голем телевизор. Избери перални, автомобили, ЦД-а и електрични отварачи на конзерви...“The Departed (2006)

„Не сакам да бидам производ на мојата околина. Сакам околината да биде мој производ.“Patton (1970)

„Седнете. Сега сакам да запомните дека ниедно копиле никогаш не освоило војна умирајќи за својата земја. Тој победил така што некое друго јадно копиле умрело за својата земја.“Goodfellas (1990)

„Јас откако знам за себе отсекогаш сум сакал да бидам гангстер.“

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура