X
 24.05.2017 Економија

Како функционира перењето на пари?

„Перење пари“ е израз кој се користи за секој процес кој ги „чисти“ нелегално одржливите фондови и нивните криминални извори, дозволувајќи им да бидат користени во рамките на легалната економија.

Оваа практика е стара исто колку и самите пари. Но, како всушност се одвива овој процес? Погледнете во следното видео.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија