X
 24.06.2020 Образование

Првенци на генерација кажуваат што би промениле во нашето основно образование

Исти критериуми за сите ученици, помалку тестови, учебници по секој предмет – еве што би смениле првенците на генерација во основните училишта. Тие се децата со кои секој наставник би се гордеел. Активни на натпревари, по активности, секции. Учењето не им претставува проблем на овие ученици. Сега, откако веќе се поздравија со своите соученици и наставници и со една нога се во нивните нови училишта што ги избрале за средното образование, им дадовме магично стапче да ни кажат што би смениле кога би можеле во основното образование во Македонија.

Прочитајте ги нивните размислувања на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование