X
 25.06.2021 Живот

Размислете како реагирате кога детето е луто и како ги покажувате емоциите пред него кога вие сте лути и фрустрирани

Моето синче има 2,5 години. Од пред извесно време почна грубо да ги чеша ушите, ги влече или да се удира со рацете по главата доколку нешто се изнервира или не може да заврши некоја игра…Како треба да постапиме ние како родители тогаш, и дали е само период?

Ова е прашање на мајка упатено до психолозите и психотерапевтите, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Билјана Манасова-Јовановиќ прочитајте ги на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот