X
 25.07.2018 Живот

11 знаци дека сте добра личност

Повеќето луѓе за себе сметаат дека се добри личности, но се отвора прашањето кои карактеристики прават некој да биде добра личност?

Екипата на „Редит“ се потруди да стигне до 11 карактеристики за кои тврди дека се клучни показатели дека таа личност навистина е добра.

1.    Работите дополнителни работи за да им помогнете на другите.

2.    Простувате.

3.    Кон сите луѓе се однесувате еднакво, без оглед на нивната професија, раса, финансиски статус...

4.    Не се плашите да признаете дека сте згрешиле.

5.    Не ви е проблем да им се спротивставите на насилниците.

6.    Се грижите сечиј глас да биде чуен.

7.    Пристојни сте.

8.    Ги слушате другите.

9.    Не го правите тоа за да се покажете пред другите.

10.    Ги третирате „послабите“ од себе со должна почит.

11.    Вие сте промената што сакате да ја видите во светот.
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот