X
 26.05.2020 Образование

Што покажува пандемијата, може ли учењето на далечина да биде успешно?

Не сите дигитални програми и апликации, толку разнобојни и наводно пријателски за учениците како што на прв поглед изгледаат, всушност им помагаат на децата да научат да читаат, пишуваат и пресметуваат многу подобро. Неопходни се многу повеќе истражувања и развојни процеси за да се развијат соодветни програми за дигитално учење, вели во колумната Стефан Симовски, професор по германски јазик и книжевност.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование