X
 28.05.2018 Живот

Писмената задача на Јелена од четврта година од Србија ќе ви даде надеж за младите луѓе

Јелена е ученичка во Четиринаесеттата белградска гимназија и пред една недела таа и нејзиното одделение имале писмена по мајчин јазик. Меѓу понудените теми била и една во форма на интервју, што таа ја избрала.

Не очекувајте спектакл. Ова се сосема обични прашања што новинарите во последно време забораваат да им ги постават на соговорниците бркајќи клик плус, прикажувајќи сензационализам. Одговорите се исто обични, но инспирираат да бидеме подобри.

Оваа писмена задача влева оптимизам и убавина и нѐ потсетува дека на децата не треба лесно да им се суди. Меѓу нив има многу добри луѓе кои утре ќе бидат успешни личности и светот ќе го направат подобро место за живеење.

Темите на писмена и прашањата за интервју

1

Писмената на Јелена

1
2
3
Фото: Noizz.rs
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот