X
 28.07.2020 Образование

Владата одлучи да додели 50 стипендии на балкански студенти со македонско потекло

На денешната седница Владата донесе одлука да додели 50 стипендии за студенти со македонско потекло кои живеат во државите на Балканскиот Полуостров. Не е прецизирано за какви профили станува збор, но пишува дека стипнедиите се „од интерес на нашата земја“.

Кандидатите ќе се запишат како редовни студенти на државните универзитети „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје, „Св. Климент Охридски“ - Битола, „Гоце Делчев“ - Штип, на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ - Охрид, на „Мајка Тереза“ - Скопје и на Универзитетот во Тетово во студиската 2020/2021 година.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование