X
 31.01.2019 Живот

До денеска траат уписите за курсеви по германски јазик во Гете-институт

Корисна информација за сите што сакаат да го научат германскиот јазик и да студираат, работат или живеат во Германија е дека до денес, 31.01.2019 година, траат уписите во Гете-институт - Скопје за изучување германски јазик на сите нивоа.

Курсевите се екстензивни или интензивни, а за оние што работат се одржуваат и викенд-курсеви. Наставата се одвива со висококвалификувани професори кои го владеат германскиот како мајчин јазик.

Процесот на настава се одвива во мали групи од 6 до 16 слушатели. Таа е современа, интерактивна, ориентирана кон потребите на кандидатот и го поттикнува самостојното учење. Училниците се опремени со интерактивни табли, а за потребите на наставата кандидатите имаат на располагање iPad.Јазичните сертификати на Гете-институт се признати во светски размери, а во образовните институции и економските претприемништва на многу земји се прифатени како стандард. Овие сертификати ви се потребни како доказ за познавање на јазикот за вработување, како и за студирање, живеење или дозвола за престој во земјите од германското јазично подрачје.

Инаку, Гете-институт повеќе од 60 години нуди најголем број курсеви по германски јазик на светско ниво. Околу 200 илјади слушатели секоја година учат германски јазик на сите нивоа во повеќе од 160 Гете-институти во странство, како и во 13 институти во Германија.

За повеќе информации посетете ја веб-страницата на Гете-институт Скопје: www.goethe.de/skopje или контактирајте ги на телефонскиот број +389 2 3121 604.

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот