X
 31.07.2017 Живот

Критериуми во психологијата што го покажуваат степенот на зрелост кај човекот, според Владета Јеротиќ

За Јеротиќ слободно може да се каже дека е еден од најдобрите српски предавачи и просветители - публиката го сака, го почитува и ја цени неговата работа.

Ова се критериумите во психологијата што го покажуваат степенот на зрелост кај човекот:

1. Способност за сакање некој друг, а не само себеси.
2. Способност за контролирање на сопствениот нагон и импулс.
3. Способност за поднесување непријатност, болка и патење.
4. Поседување зрела, а не детска совест.
5. Умерена агресивност без реакција на бес или омраза, но и без претерано плашење.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот