X
 01.03.2020 Култура

Кратки филмови и реклами режирани од Вес Андерсон

Можеби сте забележале дека одредени брендови во последната деценија се обидуваат да направат реклами во стилот на филмовите на Вес Андерсон. Сепак, колку млади режисери и да инспирирал Андерсон, не е лесно да го копираат. Се чини дека за да добиете стил ви треба лично Андерсон.

Некои компании може да се пофалат дека токму Андерсон им режирал реклама. Како што би претпоставиле сите што некогаш погледнале негов филм, Андерсон не сака да прави едноставни реклами. Дури и кога режира кратки спотови, како оние на „Американ експрес“, Андерсон го остава својот печат и го задржува својот стил.

Во продолжение следуваат осум реклами и кратки филмови режирани од Вес Андерсон.

1. Реклама за „Прада“


2. Краткиот филм „Хотел Шевалие“


3. Новогодишна реклама за „Х&М“


4. Реклама за „Американ експрес“


5. Реклама за „Прада“


6. Краткиот филм „Царство на Месечината“


7. Реклама за „Софтбенк“


8. Реклама за „Стела Артуа“

Извор: Openculture.com 

Фото: Screenshot/Youtube

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура