X
 01.11.2019

Моето девојче беше послушно, но откако се роди брат ѝ, ме вади од кожа

Имам ќерка од 5 години и син кој има нецели 2 години. Девојчето порано сè ме слушаше, си играше убаво, јадеше сама до пред да се роди братчето. Откако се роди братчето, првата година немаше некои драстични промени, но оваа година како што почнува повеќе да игра братчето и да зборува и оди, така девојчето почна да не јаде само и цело време плаче за внимание. Поминувам време и со неа насамо, но веќе прави некои работи што многу ми пречат, а не знам како да реагирам. Ми ги турка цвеќињата, сè ми водени, чкрта со фломастери po подот... Не ја тепам, но не знам како да ѝ кажам дека многу ме нервира тоа. Го тера братчето да прави бели. Ги карам двајцата. Инаку сум мајка што многу им дозволува, немаме некои посебни ограничувања освен да не чкрта или, на пример, да не истура шампон, сапун по под, во када...

Прашањето на читателката, на Деца.мк го одговара психологот Ивана Маринчек.

Одговорот прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk