X
 20.08.2020 Образование

Градинките – нерешен проблем за родители!

Што доколку сега родителите немаат потреба детето да го пуштат во градинка, но појдат на работа по одредено време откако градинките ќе бидат отворени? Како да се снајдат оние родители што очекуваат упис на детето во градинка и нема кој да им го чува зашто работат или треба да работат. За уписи на нови деца засега воопшто не станува збор во градинките, а за примање на запишаните уште не се знае. Во моментов во многу градинки се собираат потврди од родителите за тоа дека мора да одат на работа. Во исто време нема одлука кога би почнале со работа овие установи кои згрижуваат деца, а се неопходни за многумина што не можат да си дозволат да ја користат можноста со потврда да бидат ослободени од работниот процес.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование