X
 02.04.2020 Образование

Наставниците немале обуки, но ќе мора да оценуваат од дома и сами ќе одлучат како

Бирото за развој на образованието (БРО) завчера објави упатство за начинот на оценување на учениците, во периодот додека тие учат од дома и имаат настава на далечина. Побаравме одговори и објаснување од надлежните во врска со упатството, во кое е потенцирано дека и во изменети услови за работа тестирања ќе има, а децата ќе се оценуваат преку контролни тестови што ќе им бидат испраќани на „Месинџер“, „Вибер“ или на електронска адреса.
Наставниците засега се воздржани и не сакаат да ги коментираат правилата со објаснување дека им треба време да го проучат упатството.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование