X
 02.06.2018 Живот

Убавината на нашите океани

Огромен, мистериозен и прогонувачки, океанот инспирира со својата големина, моќ и незапирлива убавина - но тоа е мнгу повеќе од прекрасна маса на вода.

Не само што океанот е преполн со морски живот, туку тој е и извор на енергија на самата планета Земја, ни дава кислород, апсорбира јаглерод и покрива повеќе од три четвртини од Земјата.

Почувствувајте ја убавината на океанот.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот