X
 02.11.2020 Образование

Настава држам со стар училиштен компјутер, вели наградениот наставник Добри Јовевски

Заедно со уште тројца просветни работници, одделенскиот наставник Добри Јовевски од ООУ „Илинден“ од Крива Паланка е најдобриот просветен работник за учебната 2019/2020 година. Кои се предизвиците и во вакви тешки услови да се биде наставник? Што го прави добар еден наставник во 21 век? Ова се дел од прашањата што ги отворивме со Јовевски.
Доколку МОН беше добро организирано, а и почетокот на учебната година добро искоординиран, ќе започневме со функционална национална платформа за учење на далечина и наставниот процес ќе се одвиваше без тешкотии за наставниците и за учениците, вели наставникот Јовевски.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование