X
 03.05.2020 Живот

Родителски објаснувања за вонредните мерки: со цртежи, разговори, приказни, со чичко полицаец...

Најголем дел од децата се свесни за коронавирусот зашто им се промени начинот на живот, не одат во градинка или во училиште, а некомуницирањето со врсници најтешко им паѓа. Ова го покажа анкетата што ја направивме со родители од различни делови од државата и различни занимања. Променетиот начин на живот го објаснувале соодветно на тоа како што верувале дека ќе разберат децата. Некои цртале, други раскажувале, трети заплашувале со полиција...

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот