X
 12.03.2019 Здравје

Раде Илиевски, наставник: Децата ни се деформирани, мора повеќе часови по физичко

Во минатото децата по цел ден беа надвор, играа народна, плочка, челик, криенка, кошарка, фудбал..., па затоа и деформитетите на нивните тела беа сведени на минимум. Денешните деца, пак, се физички неактивни, постојано се седнати пред компјутер, пред телевизор, вели Раде Илиевски, наставник по физичко образование и тренер по пливање, но и докажан хуманист. Тој смета дека треба да се зголеми бројот на часови по физичко, а родителите да бидат пример за децата.

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје