X
 03.06.2020 Живот

Нечесно е да барате од децата да го сменат однесувањето ако сами не сте подготвени да го сторите истото

Имам две ќерки, златни деца на мајка. Едната е 8 години, а другата е 6 години и, јас како што велам, помалото е супер, а поголемата е послушна но многу нервозна, избувлива, мрзелива, ја подзаплескува помалата, вика (се дере) многу. Тука е грешката до нас бидејќи ние многу викаме по дома, мислам гласно разговараме, а и кога ќе направи нешто, на пример, кога ќе ја удри сестра и викаме по неа. И мислам дека така си е научена, затоа реков грешката е во нас. Пробуваме да ги решаваме работите смирено, без викање, ама некако не ни оди...

Ова е дел од прашањето на читателка, упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Ивана Маринчек прочитајте го на овој ЛИНК.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот