X
 04.03.2020 Образование

30 години Сити колеџ, 30 години извонредност во образованието

За студентите што се во потрага по врвен универзитет со квалитетни академски програми, одличен академски кадар, кој нуди поддршка за вработување и можности за дипломираните студенти и, пред сè, збогатување на знаењето и способност да ја комбинираат теоријата со практиката, Сити колеџот во Солун е најдобар избор веќе многу години.

Сити колеџ ја слави својата 30-годишнина, основан во Солун со мисија за одржување највисоки стандарди за квалитет како меѓународна установа за високо образование. Оттогаш низ амфитеатрите на колеџот поминаа повеќе од 6.000 студенти од над 60 земји со единствена цел да го трансформираат својот живот преку учење и да го поддржат развојот на општествата и економиите низ целиот регион и пошироко.
Со оваа мисија, Сити колеџ годинава слави 30 години промовирање извонредност во образованието, едуцирајќи талентирани поединци да направат разлика во светот, како и 30 години еволуција, раст и експанзија низ Југоисточна Европа и пошироко, 30 години влијателни академски истражувања и прифаќање на интернационализацијата во образованието, 30 години придонесување кон општеството. Во текот на сите овие промени посветеноста кон основната мисија остана иста.Денес, Сити колеџ е признаена и високо ценета образовна институција низ целиот регион и е една од најпопуларните студентски дестинации за идните студенти.

Со својот главен кампус лоциран во Солун, Грција, колеџот се состои од четири академски оддели - Оддел за бизнис-администрација и економија, Оддел за психологија, Оддел за компјутерски науки и Оддел за студии по англиски јазик - и нуди широк спектар на додипломски студии и постдипломски програми, вклучувајќи ја и престижната ЕМБА-програма. Денес, освен во Солун, Сити колеџ ги нуди своите програми и на други локации низ Југоисточна и Источна Европа, како што се Софија (Бугарија), Белград (Србија), Букурешт (Романија), Киев (Украина), Ереван (Ерменија), Тбилиси (Грузија) и Баку (Азербејџан) и постојано се шири, со посветеност на својата мисија.
Сити колеџ е Меѓународен факултет при Универзитетот „Шефилд“. Проширувајќи ги хоризонтите, Сити колеџ ја прифаќа интернационализацијата и им овозможува на своите студенти искуства за паметење, наставни планови и традиции стекнати од Британскиот универзитет. По успешното завршување на студиите, дипломираните студенти добиваат диплома од Универзитетот „Шефилд“.Динамичното меѓународно опкружување на Сити колеџ се состои од студенти и високо квалификувани академци од повеќе од 60 земји. Оваа уникатна мешавина додава уште повеќе на целокупното искуство на студентите во вистински меѓународен амбиент.

Создајте ја сами вашата иднина, изберете универзитет кој ќе ви помогне да се истакнете и да ги исполните своите соништа.
Изберете извонредност, изберете го Сити колеџ.

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование