X
 04.06.2015 Образование

Како изгледаат училишните денови низ светот?

Инфографикот подолу прикажува како изгледаат училишните денови низ светот и разликите меѓу основните образовни системи низ целиот свет.

Земен е пример од земјите од Европа, Азија и Африка со цел да се споредат сите аспекти како на пример започнување на часовите, возраста на децата кога започнуваат да одат на училиште, како и наставните цели и задачи заедно со интересен и уникатен факт за редовниот училишен живот во овие земји.

Земјите кои се земени за пример во инфографикот се Велика Британија, Финска, Франција, Швајцарија, Кина, Јужна Кореја, Бразил и Гана. Откриено е дека времетраењето на еден просечен училишен ден доста зависи од земјите.

Инфографикот дава моност да видиме дека иако образованието е универзален систем, секоја земја нуди сосема уникатно искуство за своите ученици - некои се подобри од другите, што може да ни помогне да откриеме што е најдобро за децата од целиот свет.

 

School Days Around the World Infographic

Find more education infographics on e-Learning Infographics
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование