X
 04.08.2016 Образование

Најдобрите европски универзитети за магистратура по бизнис администрација

Магистратуата по бизнис администрација ве води на високо ниво и голема плата во светот на бизнисот. Но, изборот каде да се одлучите за магистратура може да биде прилично тежок.

 

факултет


За да им помогне на идните магистранти, „Financial Times“ го објави својот најнов ранг за најдобрите светски бизнис универзитети. Во предвид ги зеде просечните плати како и зголемувањето на платите три години после завршувањето на магистратурата, и процентот магистранти кои се вработиле после завршувањето. Откако ги собра сите потребни информации, создаде листа од 100 најдобри бизнис универзитети за магистратура.

Голем дел од најдобрите универзитети се наоѓаат во Америка, а ова се најдобрите во Европа - линк до галеријата.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование