X
 05.05.2020 Живот

„Детето веќе две години има тикови и не знаеме како да ги надмине“

Имам син на 4 години. Од 2 години почна да прави тикови (грчење на рамења, стегање на прсти, правење гримаси и одење на прсти). Ова го прави по неколку пати на ден.
Бевме во државна болница и ни рекоа дека ќе порасне, ќе му помине. Во приватна болница направивме ЕЕГ и сè беше во ред. Сега уште ги има тиковите и не сопираат. Ве молам за помош и сугестии што понатаму. Му даваме Б6-таблета наутро и навечер. Инаку е весело дете, дружељубиво, интелигентно.

Ова е дел од читателско прашање на кој одговара психологот Јана Зенговска.

Одговорот прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот