X
 05.09.2019 Образование

Прваче, а нема интерес за пишување и учење. Има ли простор за грижа?

„Имам 6-годишно дете, машко, кое сега тргнува на училиште. Се трудам дома да го седнам и да го упатам кон почетно пишување и основни елементи на цртање и боење, бројки, но брзо губи трпение и интерес. Ако згреши, се разочарува и брзо се откажува. Сè друго го интересира, играње, телефони и задевање со помалото братче. Секоја ноќ читаме сликовници, но не покажува интерес за нив самоиницијативно. Сите овие работи кај другото дете се самостојни и спротивни, тоа има 4 години, а и двајцата оделе во градинка. Дали има простор за грижа и кои се симптомите кога треба да се посети психолог?“

Ова е прашањето на мајка упатено до психолозите-соработници на Деца.мк.

Одговорот на Јана Зенговска, лиценциран психолог, прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование