X
 07.12.2021 Живот

Во странство сме и ќерка ми сѐ уште на спојува реченици, ги меша зборовите. Којзнае што ѝ се врти во главчето?

Мојата ќерка има 2 години и 11 месеци. На 2 години и 9 месеци почна да оди во градинка, но сѐ уште не почнува да спојува зборови (спојува само од 2 до 3 зборчиња). Бидејќи живееме во странство, можам да кажам дека секој ден доаѓа со некој нов збор и почнува да меша зборови (си фатила некој нејзин дијалект), инаку, разбира сѐ, сака да помага, да работи со мене и со деца, знае да брои и на македонски и на странски, пее песнички само на странски јазик. Кога побарав мислење од доктор, ми кажа дека сѐ уште е мала и потребно е време, но загрижена сум, којзнае што ѝ се врти во главчето? Ве молам за совет.

Одговорот од психолог можете да го прочитате на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот