X
 09.07.2020 Живот

Објавена листата со сместувачки капацитети каде што може да ги искористите ваучерите за туризам

Доколку сте добитник на ваучер за туризам, сега можете да проверите и каде можете да го искористите. Имено, на страницата domasiedoma.gov.mk е објавена листа со сите сместувачки капацитети во кои можете да го искористите ваучерот.

Сместувачките капацитети се поделени на: хотели, физички лица и други објекти.

Вие треба само да ја одберете општината за која сте заинтересирани и потоа ќе ви се појави целата листа. Под секој сместувачки капацитет има телефон за контакт, е-адреса и веб-страница.

Фото: domasiedoma.gov.mk

Ваучери добија вработените лица со нето-плата од 15.000 денари месечно и лица што се во работен однос и кои за периодот јануари-април 2020 година оствариле доход само по основ на плата и надоместоци на плата во нето-износ не поголем од 60.000 денари на ниво на полно работно време, според евиденцијата на УЈП.

Тука можете да ја видите целата листа.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот