X
 09.07.2021 Образование

Меѓународен натпревар за есеи за млади на тема: „Што е животот?“

Годишниот натпревар за есеи е организиран во обид да се искористат енергијата, креативноста и иницијативата на светската младина во промовирање на културата на мирот и одржливиот развој. Исто така, има цел да го инспирира општеството да учи од младите умови и да размисли како секој од нас може да направи разлика во светот.

Тема: „Што е животот?“

Што за тебе значи животот? Дали си имал искуство што те натерало да размислуваш за смислата на животот? Какви работи можеш да направиш за да го негуваш и охрабриш сопствениот живот и целиот живот на земјата?

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете ТУКА.

Доколку сакате да аплицирате, тоа можете да го направите ТУКА.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование