X
 09.10.2020 Образование

И покрај техничките проблеми, бараме начини како да им го направиме часот интересен, велат наставници

Наставата од дома за едни родители значеше недоумица и нервоза да се обезбедат соодветни уреди и услови за децата за учење, за други значеше реорганизирање на работно време и на чувањето деца. За многу наставници, значи учење нов начин на работа. Како се реализира наставата на почетокот од учебната година?

Љупка Стојменова, наставничка по македонски јазик во Основното училиште „Никола Карев“ од Кочани, вели дека по завршувањето на претходната учебна година, која наставниците буквално ја завршија кој како знае и умее, нејзините очекувања за почетокот на оваа учебна година биле поинакви.


Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК.Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование