X
 10.06.2017 Наука

Генијот Марија Склодовска Кири

Револуционерното истражување на Марија Склодовска Кири ги постави темелите на нашето разбирање за физиката и хемијата, поставувајќи патека и во областа на онкологијата, технологијата, медицината и нуклеарната физика. Но, што таа всушност направила? Шохини Гос ги претставува некои од најпознатите револуционерни откритија на Марија Склодовска Кири.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука