X
 12.02.2022 Живот

Џими Хендрикс: „Знаењето зборува, но мудроста слуша“

Џими Хендрикс е американски гитарист, композитор и пејач кој извршил огромно влијание врз развојот на рок-музиката. Денес, кај рок-критичарите постои консензус дека тој е најголемиот гитарист во историјата на рок-музиката и еден од највлијателните музичари во различни жанрови.

Во продолжение ви пренесуваме неколку негови мудри мисли.

- Кога моќта на љубовта ќе ја надмине љубовта кон моќта, светот ќе знае за мир.

- Музиката е мојата религија.

- Знаењето зборува, но мудроста слуша.

- За да го промените светот, прво треба да си ја средите главата.

- Дури и замоците направени од песок на крајот паѓаат во морето.

- Ако сум слободен, тоа е затоа што постојано трчам.

- Не биди невнимателен со туѓите срца. Немој да ги трпиш луѓето што се невнимателни со твоето.

- Не мора постојано да пееш за љубов за да им дадеш љубов на луѓето.

- Музиката не лаже. Ако постои нешто што треба да се промени во светот, тоа може да се случи само преку музиката.

- Кога морам да кажам нешто, тоа го кажувам со мојата гитара.

Извор: Brainyquote.com
Фото: Wikipedia
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот