X
 29.01.2020 Образование

Групите се преголеми, се примаат разболени деца, има малку активности... Што им пречи на родителите во градинките?

Големиот број деца во група, хигиената и односот на кадарот кон децата се трите најбитни работи што мора да се променат во државните градинки, покажа анкетата што ја правеше Деца.мк. Една третина од родителите сметаат дека треба да се подобри и храната, а една четвртина да се подобри примената на наставната програма.
Прашалникот за анкетата на Деца.мк го одговориле околу 500 родители, најголем дел од поголемите градови во земјава.

Резултатите од анкетата прочитајте ги на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование