X
 12.05.2020 Живот

Да се воспитуваат децата без конфликт е невозможно

Имам 30 години и 3 дечиња на возраст од 8, 6 и 3 години. Наутро денот ни почнува со местење на креветите (невработена сум и јас ги чувам), потоа тие пијат чај, јас кафе, приготвуваме појадок, појадуваме, потоа ги извршуваме домашните работи од училиште, а малото црта.Откога ќе завршиме, нема раат. Некако не можам да седнам и да играм игра со нив, има голема напнатост меѓу нив. На пример, средново дете го удира големото, потоа тоа враќа. Цело време им докажувам дека не смее да не се сакаат и дека не треба да се тепаат. Но залудно е сè. Како да си помогнам да ги совладам нив и работите меѓу нив.

Ова е читателско прашање упатено до психолозите и психотерапевти, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Билјана Манасова прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот